Фондация УниКредит и БЧК откриха Център за домашни грижи в Добрич

08.09.2010 | Новини

Фондация УниКредит, Българският червен кръст (БЧК) и УниКредит Булбанк откриха официално първия си съвместен проект в България – “Център за домашни грижи за възрастни хора, останали сами в резултат на вътрешна и външна миграция на своите близки”.
Центърът е изграден в Добрич и над 50 възрастни вече разчитат на грижите на специалистите в него.
Изграждането на двата центъра за възрастни хора, останали сами вследствие на емиграция на близките и роднините си, започна през март тази година. Освен в Добрич, център за домашни грижи е изграден и в Смолян, а общата стойност на двата проекта е 377 хил. лв., осигурени изцяло от Фондация УниКредит. Със средствата е осигурено функционирането на центровете в следващите две години. Фондацията развива мащабен проект “Миграция”, който цели увеличаване на познаваемостта и подкрепа за всички проблеми, които миграцията създава и подкрепя инициативи във всички страни, в които УниКредит Груп присъства.
“Целенасочено развиваме проекти, в подкрепа на местните общности, където банката работи. Добрич и Смолян, където банката активно присъства, са двата най-засегнати региона в България от миграционни процеси и без натрапчиво да се афишираме се опитваме да бъдем част от решението на този социален проблем на държавата. Представяме центъра в Добрич, за да може информацията за тази възможност за подкрепа да е достъпна до хората, които се нуждаят от такива грижи”, каза Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк.