Децата от Якоруда са комплексните победители за 2010 г. в спортната надпревара между социалните домове. Обединена българска банка е основният спонсор на турнирите

17.12.2010 | Новини

Децата от Якоруда са комплексните победители за 2010 г. в спортната надпревара между социалните домове. Обединена българска банка е основният спонсор на турнирите
Над 450 деца от 24 социални дома участваха в заключителния 14 Национален шампионат за деца, лишени от родителски грижи, който се проведе в зала „Фестивална”. Предколедната надпревара бе и последна от спортния календар на Българска федерация за деца лишени от родителски грижи, която организира още един Великденски и 4 зонални турнира в цялата страна.
Комплексен победител за 2010 г. стана дом „Асен Златаров” от Якоруда, следван от дом „Христо Райков”, Габрово и „Велика и Георги Чечевски”, Севлиево. На заключителния коледен турнир в Зала „Фестивална” награди на победителите връчиха социалният министър Тотьо Младенов, спортният – Свилен Нейков и Людмил Каравасилев, PR мениджър на основния спонсор на Българска федерация за деца лишени от родителски грижи – Обединена българска банка.
Програмата на състезанието включваше пет вида спорт – футбол, баскетбол, лека атлетика, тенис на маса, и бадминтон. В София се състезаваха и първенците, излъчени от спортните клубове „Широко сърце” – регионални структури на Федерацията в различни градове от страната, възпитаници на 38 Дома за деца, лишени от родителски грижи. Състезанието завърши с демонстрации по художествена гимнастика и карате.
През 2010 година основен партньор на детската федерация бе Обединена българска банка, осигурила 100 000 лева за нейните програми и стартове. С помощта на ОББ бяха организирани и 4 допълнителни старта „Ученическа гребна регата”, както и Национална конференция по проблемите на физическото възпитание и спорта в детските домове.