Стипендии за 50 000 лв. ще получат учениците с най-добри идеи за развитие на средното образование в тазгодишното издание на „Силен старт с Пощенска банка”

22.10.2010 | Новини

На 21 октомври започна шестото издание на програмата за подкрепа на средното образование „Силен старт с Пощенска банка”. Под надслов „Изгони скуката от училище” програмата стартира в нов формат. Той провокира учениците в средните училище да дадат своите предложения за развитието на средното образование у нас. Най-добрите идеи ще бъдат наградени с еднократна стипендия в размер на 1000 лв., като общият награден фонд възлиза на 50 000 лв. Програмата се провежда в партньорство с Български дарителски форум, фондация „Пайдея”, Национална мрежа за децата и Асоциация „Родители“ и под патронажа на Министерството на образованието, младежта и науката.
В тазгодишното издание на „Силен старт” могат да участват всички ученици от 8 до 12 клас от страната, чийто успех от предходната година е не по-малък от 5,00. За целта те трябва да напишат и изпратят есе на тема „Изгони скуката от училище“ до 21 ноември 2010 г. чрез регистрация на Интернет страницата на програмата www.silenstart.bg. Учениците ще се състезават с връстниците си от съответния випуск, като от всеки випуск ще има 10 наградени есета. Най-добрите есета ще бъдат предоставени на МОМН.
Журито, което ще оцени и избере най-добрите работи на учениците, включва представители на партньорските организации, които работят в сферата на средното образование и младежите, на медиите, представени от Пролет Велкова от Дарик радио и Робeрт Ковачев от Българска национална телевизия, и на Пощенска банка. Оценителите ще търсят добре структурирано и аргументирано есе с описание и решение на проблем, приложимост и оригиналност на идеята, както и отличен правопис и пунктуация.