Станимира Хаджимитова – директор на фондация „Джендър проект в България” и член на УС на БДФ е посочена за една от жените, “които вдъхновяват Европа”

02.12.2010 | Новини

На 3 декември 2010 г. в Брюксел новосъздаденият Европейски институт по равнопоставеност на половете (EIGE) ще представи на официална церемония своя първи Календар за 2011 година под надслов „Жените, които вдъхновяват Европа”. Една от селектираните сред повече от 100 номинации и поканена да участва в събитието е Станимира Хаджимитова – директор на фондация „Джендър проект в България” (www.gender-bg.org).
Това е второто признание за 15-годишната всеотдайна работа на Станимира по правата на жените след Грамотата, която й връчиха КНСБ и Обществен женски парламент XXI век на 5 март 2010 г. – за активно участие в работата на Обществения женски парламент – XXI век, за отстояване на правата на жените, семейството, децата, младите хора и равнопоставеността на половете.
Станимира е член на УС на Български дарителски форум, Координатор за България на Gender Task Force към бившия Пакт за стабилност и представлява на експертно ниво „Джендър проект в България” в Националния съвет по равнопоставеност на жените и мъжете към Министерски съвет.