Фондация Култура и развитие се присъедини към членовете на БДФ със статут на наблюдател

20.10.2010 | Новини

С присъединяването на Фондация “Култура и развитие”, броят на членовете на БДФ стана 43. Фондацията е със статут на наблюдател – приема и съблюдава Етичния Кодекс на БДФ, но няма право да гласува при вземането на решения от управителния съвет на форума.
Основната дейност на Фондацията е да създава трайни връзки между културни и образователни институции в България и други европейски страни, най вече от Франция, както и да среща българската публика с водещи творци и изследователи в областта на културата.
Един от проектите на фондацията е кинофорумът „Отворен клас Париж-София – светът, видян от киното”, който протича посредством колоквиуми посветени на киното и мястото му в системата на културата. Форумът се провежда за пета поредна година и запознава софийската публика с автори, теми и кинематографи слабо познати в България и представя филми и личности, както и най-новите тенденции в изкуството. Досега са проведени 18 издания, които протичат като свободна дискусия между изтъкнати професионалисти от сферата на изкуствата и науката и широка, публика.
В момента Фондация “Култура и развитие” е в процес на развитие на проект за голяма изложба на Съвременно дигитално изкуство, едновременно представяне на Национално студио за съвременно изкуство Le Fresnoy с творби на негови дипломанти и “Отворен клас” посветен на него.
Екипът на БДФ приветства присъединяването на Фондация “Култура и развитие”.