Байерсдорф България се присъедини към “Клуба на корпоративните дарители” на БДФ

30.07.2010 | Новини

Байерсдорф България e водеща компания за продукти за грижа за кожата, представител за България на най-големия в света бранд за грижа за тялото и лицето – NIVEA. Байерсдорф България е част от Beiersdorf Group.
Компанията подкрепя инициативи в областта на образованието, културата, социалните и младежки дейности.
Някои от по-значимите проекти на компанията през последните две години са дарение в размер на 10 000 лв. на Фондация „Искам бебе” през 2010 . Средствата са заделени от продажба на бебешки продукти NIVEA в периода 01.01.2010 – 30.06.2010г. Дарението послужи за осъществяване на „Програма за социална и психологическа адаптация на двойки с репродуктивни проблеми”.
През 2009 година Байерсдорф подкрепя Фондация “Искам бебе” с дарение в размер на 7500лв., което е стойността на 500 броя от книгата “За един миг”. Дарението е предназначено за програми и мероприятия на фондацията, свързани с активно съдействие и решаване на проблемите на репродуктивното здраве.
През 2009г. Байерсдорф България подкрепя благотворителни инициативи и чрез дарение на стоки и услуги. Втора МБАЛ –София АД получава дарение на стойност 2952 лв. за оборудване на зала за провеждане на лекции на бъдещи майки. Дарение от 4000лв. прави компанията на „Втора специализирана акушеро-гинекологична болница за активно лечение – Шейново” ЕАД за ремонт на стая за родилки в болницата. През 2008г. Байерсдорф дарява 3230 лв. на ПСАГБАЛ „Света София” за закупуване на оборудване на аудиовизуална техника за провеждане на лекции с бъдещи майки с цел повишаване на тяхната информация по отношение отглеждане на бебето.
Екипът на БДФ приветства Байерсдорф България с присъединяването към “Клуба на корпоративните дарители”.