Актавис дари медикаменти на община Пещера

18.05.2010 | Новини

За пореден път фармацевтичната компания, Актавис направи дарение на медикаменти. На 17 май Актавис предостави медикаменти от продуктовата си листа на община Пещера.
Предоставените от Актавис лекарствени продукти ще бъдат разпределени в здравните кабинети в училищата и детските заведения в община Пещера.
Дарението включва антибиотични кремове и унгвенти, сиропи, хранителни добавки, медикаменти за сърдечно-съдовата система, витамини, дерматологични продукти.
„Решението да участвате в тази крайно необходима и полезна за нас инициатива е високо хуманен акт. Благодарим от сърце за усилията и добрите чувства към нас. Пожелавам на Актавис да продължава да бъде инициатор на подобни благородни инициативи”, сподели при връчване на дарението г-н Стелиян Версанов- кмет на община Пещера.
В рамките на благотворителната си инициатива, от началото на 2008-ма година до момента, Актавис е дарила медикаменти в български общини и социални заведения в София и страната за близо 250 000 лв. Амбицията на компанията е и през тази година да продължи със своите дарения, доказвайки активна позиция по отношение на корпоративната и социална отговорност, споделя Илия Пашов, изпълнителен директор на Актавис България.