На 17 септември започва “Форум гражданско общество” в Братислава

15.09.2009 | Новини

20 години след промените “Форум гражданско общество” събира в Братислава организации от Централна и Източна Европа. През 1989 година гражданското общество в посткомунистическите страни се прероди отново. То започна своето второ съществуване с буря от идеи, концепции, предложения, стратегии и пари.
Днес, гражданското общество в Централна и Източна Европа е натрупало богат опит и вече има зрелостта да преразгледа собствените си идеи за съществуване и действие. Светът се променя и гражданските организации трябва да погледнат себе си в новите реалности, да обмислят какви различни идеи и инструменти са необходими, за да бъдат самите те ефективни и да работят за реална социална промяна.
Дискусии по тези и други важни теми ще съберат над 250 представители на гражданския сектор на 17 и 18 септември в Братислава по време на “Форум гражданско общество”, организиран от Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа.
Български дарителски форум е онлайн партньор на инициативата и ако проявявате интерес, може да се включите виртуално, като участник в дискусиите. >> ГЛЕДАЙ НА ЖИВО
Подробна информация за програмата на цялото събитие може да намерите ТУК