За трета поредна година Е.ОН България подкрепя проекта на СОУ за ДНЗ „Д-р Иван Шишманов” за провеждане на лятно училище за деца с множество увреждания

19.06.2009 | Новини

Е.ОН България дари 3 000 лева за провеждане на лятно училище за деца с нарушено зрение и множество увреждания. За трета поредна година компанията подкрепи успешния проект на СОУ за ДНЗ „Д-р Иван Шишманов” във Варна. По време на тържеството г-н Бойко Димитрачков, член на Управителния съвет на Е.ОН България поздрави децата и техните учители за постигнатите резултати и връчи символичен чек за дарението на директора на училището г-н Петър Петров.
„С провеждането на лятното училище се стремим да поддържаме и развиваме знанията и уменията на децата, придобити през учебната година. Не на последно място то има и социален ефект, тъй като дава възможност на родителите да продължат да упражняват своите професии, докато децата се обучават”, сподели г-н Петър Петров.
По време на тържеството децата изявиха своите музикални и комуникативни умения и за пореден път доказаха, че техните усилия и упоритата работа на педагозите дават впечатляващи резултати.
За празничното настроение на децата се погрижиха актьорите от Варненския куклен театър Галин Гинев и Красимир Добрев, които изнесоха кратък спектакъл по приказката на Братя Грим Вълкът и седемте козлета, в който се включиха и участниците в лятното училище. За активното си участие в спектакъла и за успехите през учебната година децата бяха наградени с много подаръци.