Одисея-ин, член на Клуб на корпоративните дарители ви препоръчва книгата “Пусни народа ми да кара сърф” на Ивон Шуйнар

02.11.2007 | Новини

Ивон Шуйнар е катерач, планинар и създател на “Патагония” – фирма за железни джаджи, които неговият екип от заклети пътешественици създава със силата на своята фантазия и с ръцете си, преди да създаде първите матрици и машини за това. Екипът на компанията създава и специални високо технологични и дизайнерски дрехи за практикуващите експетремни спортове. Първото заглавие представящо го пред българска публика е изпълнено с позитивна енергия, достойнство, пиетет към природата и “хората” на “Патагония, споделящи неговия страстен ангажимент към каузата на “природата”, към всички важни въпроси в дневния ред на човечеството.
Разказваща увлекателно за „експеримента Патагония”, тя е още книга за качеството като верую и избор, за корпоративния облик на един от световните бизнес модели, базиран на ценности и философия, която може да се обобщи с „Трябва да поемем отговорност за това, което правим от раждането до смъртта му и след това” и с която се обобщават отговорите на въпроси от областта на дизайна, през производството, дистрибуцията, ПР, финансовото управление и човешките ресурси до … взаимодействието с околната среда.
Прочетете „Пуснете народа ми да сърфира”, ако страдате от дефицит на ентусиазъм, на смелост или на идеи, или ако ги имате в излишък и искате да сте наясно с пътя. „Патагония” е съучредител на Алианса „1% за планетата”, а дистрибутора й – „Одисея-ин” ООД, е Най-голям корпоративен дарител 2006 в категорията Дарен процент от печалбата преди облагане.