Melon

Компании, членове на Български дарителски форум

Melon е българска софтуерна компания, основана през 2003-та, а през 2022-ра става част от групата на Kin + Carta. Има офиси в София, Велико Търново, Скопие и Прищина и екип от над 300 дивелъпъри с огромен опит в уеб и мобилните технологии, дизайн на потребителски интерфейс, системна поддръжка, осигуряване на качество, изкуствен интелект и бази данни. Разработва цялостни софтуерни решения, както за стартиращи, малки и средни компании, така и за големи корпоративни клиенти.

Kin + Carta е глобална консултантска компания за дигитална трансформация, разработваща софтуерни решения, които помагат на милиарди хора по света да общуват, споделят, пазаруват и играят онлайн. Основните услуги, които развиват са свързани с Cloud and Platforms, Data & AI, Experience & Product, Managed Services, Strategy & Innovation. В 19 офиса в цял свят, екипът от над 2000 души разработва софтуерни решения за индустрии като автомобилостроене, търговия, финанси, здравеопазване, публичния сектор и много други.

Дарителските и доброволчески инициативи са обединени в програмата Responsibility, която стартира в края на 2018-та. Периодично компанията се допитва до всички свои служители и заедно избират корпоративните ценности, приоритетите и областите, в които да се концентрират усилията им. Това са:

  • образование;
  • социална подкрепа;
  • околна среда;
  • домашно насилие.

През последните пет години компанията е дарила близо 200 000 лева на 22 организации и образователни институции у нас и в Северна Македония. През 2020 и 2022-та, в отговор на кризите с пандемията и войната в Украйна, пренасочват допълнителни средства извън програмата им Responsibility и подкрепят допълнителни инициативи като консултантската програма на фондация „Нашите недоносени деца“ и Спешния фонд за жени и деца, засегнати от войната в Украйна на Български фонд за жените.